Chiar dacă acneea este o afecțiune a pielii ce poate da naștere unor frustrări, aceasta se poate ține sub control. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le eviți pentru a nu accentua acneea și pentru a avea un ten frumos. Iată recomandările mele:
1.Nu te ajuă să dai vina pe tine, sunt persoane care au acnee sau care nu au . Nu tine de ceea ce faci sau ceea ce nu faci, acneea este o moștenire genetică. Cel mai bine este să încerci să cauți un tratament personalizat, care funcționeaza în cazul tău.
2.Abținete și nu iți stoarce coșurile, nu vei face decât să înrautățești situația. Cel mai bine ar fi să apelezi la un cabinet pentru un tratament de specialitate. Poate te gândești să le dezinfectezi cu un disc demachiant și spirt. Gresit, spirtul dezinfectează dar usucă foarte tare, ceea ce va face ca pielea să producă și mai mult sebum. Urmele ce îți vor rămâne pe față se vor transforma în cicatrici.
3. De multe ori persoanele cu ten acneic fac o obsesie din a curața și exfolia pielea feței. Exfolierea și curățarea pielii cu produse pe bază de alcool în exces, nu face decât să răspândească acneea.
Din când în când este recomandată exfolierea pielii pentru curățarea porilor de puctele negre dar și pentru îndepărtarea pielii moarte. Dacă folosești deja un tratament care conține ingrediente ce efoliază blând piela, nu mai e nevoie de o exfoliere suplimentară .
4. Spălarea excesivă pe față cu apă și săpun nu face decât să stimuleze producția de sebum. În cazul tenului acneic pielea se poate curăța cu oapă florală.
5. Ocolește tramentele ce promit să facă minuni doar în câteva zile. Acnea nu poate fi îndepartată total ci doar ținută sub control. Produsele naturale pentru ten acneic nu dau rezultate imediate, ci doar în timp, cu consecvență și un program echilibrat de curățare și hidratare, fără excese. Folosește din când în când mățti pe bază de argilă pentru detoxifierea pielii.
