5 lucruri ce trebuie evitate în cazul tenului acneic

5 lucruri ce trebuie evitate în cazul tenului acneic

Chiar dacă  acneea  este o afecțiune a pielii ce poate da naștere unor frustrări, aceasta se poate ține sub control. Sunt câteva lucruri pe care  trebuie să le eviți pentru a nu accentua acneea și pentru a avea un ten frumos. Iată recomandările mele:

1.Nu te ajuă să dai vina pe tine, sunt persoane care  au acnee sau care nu au . Nu tine de ceea ce faci sau ceea ce nu faci, acneea  este o moștenire genetică. Cel mai bine este să încerci să cauți un tratament personalizat, care funcționeaza în cazul tău.

2.Abținete și nu iți stoarce coșurile, nu vei face decât să înrautățești situația. Cel mai bine ar fi să apelezi la un cabinet pentru un tratament de specialitate.  Poate te gândești  să le dezinfectezi cu un disc demachiant și spirt. Gresit, spirtul dezinfectează dar usucă foarte tare, ceea ce va face ca pielea să producă și mai mult sebum. Urmele ce îți vor rămâne pe față  se vor transforma în cicatrici.

sapun natural pentru pielea fetei fara acnee

3. De multe ori persoanele cu ten acneic fac o obsesie din  a curața și exfolia pielea feței. Exfolierea  și curățarea pielii cu produse pe bază de alcool în exces, nu face decât să răspândească acneea.

Din când în când este recomandată  exfolierea pielii pentru curățarea  porilor de puctele negre dar și pentru îndepărtarea  pielii moarte. Dacă folosești deja un tratament care conține ingrediente ce efoliază blând piela, nu mai e nevoie de o exfoliere suplimentară .

curatarea fetei in exces in cazul tenului acneic duce la productia de  sebum

 4. Spălarea excesivă pe față cu apă și săpun nu face decât să stimuleze producția de sebum. În cazul tenului acneic pielea se poate curăța cu oapă florală.

5. Ocolește tramentele ce promit să facă minuni doar în câteva zile. Acnea nu poate fi îndepartată total ci doar ținută sub control.  Produsele naturale pentru ten acneic nu dau rezultate imediate, ci doar în timp, cu consecvență și un program echilibrat de curățare și hidratare, fără excese. Folosește din când în când mățti pe bază de argilă pentru detoxifierea pielii.

masca cu argila verde pentru ten gras acneic 1

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com