5 remedii pentru micile arsuri la tine acasă

5 remedii pentru micile arsuri la tine acasă

Nu știu cât de îndemânatice sunt alte femei, dar eu mai mereu am mici accidente în casă. De la lovituri în clanța de la ușa, în piciorul sau în colțul mesei, ori arsuri mici de la fierul de calcat, un strop de ulei încins, sau  de la cuptorul cel nou cu care am facut cunoștință săptămâna trecută. M-am gândit să va scriu câteva din remediile pe care le folosesc eu în aceste cazuri, remedii ce-mi sunt mereu la îndemână, prin bucatărie.

Iaurtul ajută la calmarea și îndepărtarea senzației  neplacute răcind locul afectat. Aplică două  linguri de iaurt și lasă-l să acționeze timp de 15 minute pe zona arsă, apoi șterge-l. Este recomandat să folosești iaurt simplu dar  se poate folosi și iaurtul cu fructe daca altceva nu ai în frigider.

aplica cateva picaturi de miere pe zona arsaMierea este un remediu folosit de foarte mult timp pentru o mulțime de afecțiuni, inclusiv arsuri minore. Mierea sterilizează, usucă  și scoate lichidul, ajutând la vindecarea mai rapidă a rănii. Pune  câteva picaturi de miere direct pe rană apoi acoperă cu un bandaj zona ranită. Un bandaj cu tifon este cel mai potrivit și trebuie schimbat de câteva ori pe zi. La fiecare bandaj nou se aplică pe arsură câteva picături de miere.

Taninii din ceaiul negru ajută la uscarea și îndepărtarea senzației de usturime în cazul arsurilor minore. Un plic de ceai negru  se pune într-un bol cu apă rece și se lasă câteva minute până când  plicul elibereazăa substanța în apă. Ceaiul astfel rezultat se pune sub formă de comprese  de câte ori este nevoie pe  zona  arsă.

Laptele poate fi folosit de asemena în cazul arsurilor minore, pentru calmarea și ameliorarea durerii. Folosește o bucată de pânză curatăa și  umezește-o cu puțin lapte apoi aplică pânza pe zona arsă. Repetă procedeul, dar spală cârpa după fiecare aplicare. Dacă este posibil ține timp de 15 minute locul  ars în lapte.

ulei esential de lavanda pentru a preveni cicatricileUleiul esențial de lavandă folosit pe arsură nu doar calmează durerea, dar și ajută la prevenirea  apariției cicatricilor nedorite. Aplică câteva picături de ulei de lavandă pe zona arsă și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Uleiul esențial de lavandă poate fi aplicat de câte ori  doriți. Înaitea fiecarei aplicari se clătește cu apă zona arsă.

 Vă doresc cât mai puține accidente!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com