Beneficiile extractului de castan sălbatic

Beneficiile extractului de castan sălbatic

Castanul sălbatic sau castanul comestibil sunt  doi arbori îndragiti pentru fructele l0r.  Fructele lor le gasim toamna prin parcuri impreuna cu gubele lor tepoase.  La Baia Mare  s-a organizat cea de-a 21-a ediție a Sărbatorii Castanelor. Ea se desfășoară de fiecare dată în ultimul week-end din luna septembrie. Castanele comestibile au un gust de cartof dulce. Dar te-ai intrebat vreodata la ce sunt bune fructele castanului sălbatic?  Extractul de castan sălbatic este cunoscut ca având proprietăți antioxidante,  este anti-inflamator, vasoprotector, astringent și analgezic.

tratament pentru varice

Specialiștii recomandă folosirea cremelor pe bază de extract de castan sălbatic pentru tratamentul  varicelor, îmbunătățirea rezistenței capilarelor și venelor, tonifiind pereții acestora și îmbunătățind circulația sângelui în picioare. Un tratament simplu și la îndemână pentru tratarea varicelor este  amestecul de extract de castan cu ulei de sâmburi de struguri. Mixtura se aplică pe zonele cu probleme (nu prin masaj), înaite de culcare și se lasă să acționeze peste noapte . Uleiul de sâmburi de struguri poate fi înlocuit cu ulei de măsline, ulei de gălbenele, arnică sau ulei camforat.

Extractul de castan este cunoscut pentru proprietățile lor anti-inflamatoare, de aceea este adesea folosit pentru a îndepărta dureruile reumatice și cele musculare. Multe dintre produsele  de masaj  folosite de atleți, înaite sau după antrenamentele extenuante, conțin adesea extract de castan. Un remediu simplu pentru durerile de reumatism și pentru cele musculare este un amestec dintr-o lingură pudră de  fructe de castan și jumatate de lingura ulei de măsline sau ulei de arnică. Compoziția se aplică  sau se masează  zonele afectate  de două ori pe zi.

tratament anticeluliticDatorită proprietăților antioxidante extractul de castan sălbatic, este adesea recomandat ca un puternic tonic anti-ageing.  Din moment ce extractul este folosit pentru îmbunătățirea  circulației sângelui și pentru întăriera capilarelor și a vaselor de sânge, el se găsește adesea în loțiuni și creme anti-ageing, pentru estomparea ridurilor și tratarea  celulitei. De asemenea este  folosit în produse pentru slăbit, tonifiere și fermitatea pielii. Pentru  ca pilea feței să  fie mai luminoasă și mai bine tonifiată  se amestecă 5-10 picaturi  de exctact de castan sălbatic (în funcție de sensibilitatea pielii), într-o sticluță de 50 de ml de vitamina E  sau în  crema de față preferată. Se folosește ca și cremă de noapte ce se aplică în fiecare seara  înaite de culcare.

Natura ne oferă multe remedii pentru problemele noastre de sănatate, trebuie doar să o cunoaștem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com