Beneficiile trandafirului de Damasc în produse cosmetice naturale

Beneficiile trandafirului de Damasc în produse cosmetice naturale

  Realizarea  produselor naturale este principala mea pasiune, dar  o alta pasiune am pentru florile  și plantele de grădină.  În acest week-end am recoltat  florile trandafirului Rosa Damascena Mill. Un soi  cu flori înalte, roz, foarte parfumate. Momentul optim pentru recoltarea petalelor de tradafiri este dimineața pe rouă, deoarece uleiul volatil  înmagazinat în floare este maxim.Petale de trandafiri

Trandafirul de Damasc este  foarte apreciat și  folosit în bucatarie la realizarea lichiorului, peltelei sau dulciurilor din petale de trandafiri. În cosmetică acest soi  este folosit pentru extragerea esenței de trandafir  sau a apei de trandafir. Pentru obținerea unui litru de ulei de trandafir sunt necesare 5000 de flori. Uleiul esențial de Rosa Damascena  este recomandat pentru tenul matur, uscat sau sensibil precum și pentru cel cuperozic. Nu irită pielea și are efect răcoritor și calmant.

boboci de trandafiri bio

Apa de trandafir are  efect de hrănire intensă a pielii și este folosit pentru toate tipurile de epidermă. Are efect astringent asupra porilor și împrospătează piela matură.Apa de trandafir  ameliorează efectele îmbătrânirii, hidratează, curăță, purifică și tonifică până și cele mai sensibile tipuri de ten. Ca și remediu natural împotriva căderii părului, apa de trandafir crește fluxul sanguin la nivelul scalpului și consolidează foliculii părului.

Produsele ce vor rezulta din  acest ingredient prețios le veți gasi în magazin într-o  ediție limitată (sper eu cat mai curând).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com