Beneficiile uleiului esential de lavanda

Beneficiile uleiului esential de lavanda

ulei esential de lavanda

Am inceput sa  scriu intr-un articol despre uleuirile esentiale preferate, dar acum m-am gandit sa detaliez si sa  scriu cate ceva despre beneficiile pe care  aceste uleiuri miraculoase, le are asupra corpului. Cateva dintre efectele  uleiului esential de lavanda sunt: indepartarea stresului, indepartarea durerilor, dezinfecteaza pielea si scalpul, creste circulatia sangelui si trateaza problemele sistemului respirator.

Uleiul esential de lavanda se extrage din florile de lavanda  prin distilare. Cu siguranta ai si tu in dulap un  saculet cu flori de lavanda  pentru mirosul ei fresh care tine la distanta moliile  de tesaturile  din lada de zestre . Uleiul de lavanda este   folosit la prepararea parfumurilor, a apei de toaleta,  a sapunului si a altor produse de ingrijire personala.  Uleiul esential de lavanda poate fi  combinat cu alte uleiuri esentiale ca de exemplu: rozmarin, cedru, geraniu sau pin. Uleiul esential  de lavanda are efect calmant si tonic asupra sistemului nervos. De aceea este eficient in tratarea migrenelor, anxietatii, depresiilor si  a stresului  emotional.

Aroma fresh  a lavandei indeparteaza oboseala si creste activitatea creierului, indeparteaza durerea, este un remediu excelent pentru diferite dureri musculare si reumatism. Masajul in mod regulat  cu ulei de lavanda ajuta la eliberarea tensiunilor din muschi . Datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice , uleiul esential de lavanda  este folosit ca ingredient in produsele de igiena intima tratand cistita, micozele sau  infectiile tractului urinar.

Uleiul de lavanda este adesea folosit in tratarea  problemelor sistemului respirator, in bronsite, astm, tuse, raceala, congestie a sinusului sau laringita. Uleiul este folosit sub forma vaporilor prin inhalare.

Uleiul esential  cu lavanda este folosit pentru imbunatatirea circulatiei  sangelui in corp, scade presiunea si regleza tensiunea. Ca si tratament intern  uleiul esential  de lavanda  stimuleaza productia sucului gastric si a bilei, trateaza indigestia, durerile stomacale, balonarea si diareea. Stimuleaza imunitatea si rezistenta la boli.

La nivelul pielii, uleiul esential de lavanda, este folosit pentru tratatrea virusilor, acneei, ridurilor, psoriazisului sau a  inflamatiilor, datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice. Uleiul esential de lavanda este folosit  in combatrerea insectelor de aceea il vei gasi ca ingredient in numeroase produse de protectie a pielii.

La fel ca celelate uleiuri esentiale este de preferat a se folosi in cantitati mici in timpul sarcinii si alptarii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com