Beneficiile untului de shea pentru pielea uscată

Beneficiile untului de shea pentru pielea uscată

 Oamenii din Africa cunosc de  mult timp  beneficiile multiple pe care untul de shea le are pentru  sănătatea și frumusețea corpului.  De câteva secole el este cunoscut și folosit în Gana, Mali, Burkina Faso și prin alte părți ale Africii. Untul de shea  a fost adăugat în produse cosmetice  și a devenit ingredientul cel mai căutat  în piețe, magazine alimentare, plafaruri până la comercializare pe piața online.pielea femeilor din Africa este protejata si reintinerita cu ajutorul untului de shea

Femeile africane folosesc untul de shea de foarte mulți ani pentru protecția și reîntinerirea pielii și a părului. Poate fi folosit ca și medicament pentru a trata arsurile solare, cicatricile, psoriazis, dermatită, matreata, vergeturile și  iritațiile pielii. Untul de shea conține vitamina A, vitamina E,  grasimi nesaponificabile,  acizi saturați ce sunt emolienți pentru piele, ajută la regenerarea ei și îmbunătățește circulația sângelui diminuând ridurile. Untul de shea poate fi folosit ca loțiune solară naturală perfectă ce protejează pielea de radiațiile solare menținâdu-i umiditatea și elasticitatea.

Untul de shea este recomandat pentru menținerea umidității pielii uscate și  firelor de păr degradate, le redă strălucirea de la rădacină și până  la vârfuri. Pătrunde repede în pielea capului, o hrănește fără a bloca porii pielii. Nivelul ridicat al grasimilor pe care le conține  face ca untul de shea să fie un ingredient  excelent în produsele cosmetice naturale, sapun, cremele antirid, loțiuni de corp, produse de îngrijire a părului și masaj. Fiind atât de cremos, untul de shea se topește ușor și pătrunde repede în piele.culaorea untului de shea poate diferi in functie de zona de recoltare a fructului

Calitatea untului de shea poate varia în funcție de  zona  de unde fructul este recoltat,  de felul în care untul a fost extras și procesat. Untul de shea poate avea culare de la crem până la gălbui. Mirosul untului de shea poate fi puțin neplăcută ( de grăsime vegetală)  dar odată ce se topește pe piele, mirosul dispare în câteva minute. Pentru cei care nu suportă acest miros există varianta untului de shea rafinat. Aacesta are un miros placut, rămane la fel de cremos dar odată cu  rafinarea lui caliatatea și vitaminele se pierd.

 Untul de shea poate provoca  alergii persoanelor care se știu alergice la alune, castane sau nuci, de aceea este bine să selectăm cu atenție produsul și să-l testăm înate de folosire pe o porțiune de piele de pe interiorul brațului. În cazul în care nu se observă nici o alergie timp de 12 ore, produsul poate fi folosit fară probleme.

 Produse ce au ca și ingredient untul de shea le puteți găsi in magazin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com