Busuiocul, planta de leac!

Busuiocul, planta de leac!

sapun 100% natural

Sapun natural din uleiuri si unturi vegetale preparat prin procedeul traditional „la rece”

Unele casute se sfintesc prin stropire cu busuioc imbibat cu agheasma,  fetele  mai tinere isi pun busuioc sub perna in noaptea de 5 – 6 ianuarie, pentru a-si visa printul… Busuiocul este o planta nelipsita din traditiile romanesti, care si-a castigat renumele si datorita multiplelor sale proprietati terapeutice. Pentru ca este o planta destinata nu numai frumusetii interioare, ci si celei exterioare, busuiocul joaca un rol la fel de important in industria cosmetica, fiind un ingredient nobil in formulele produselor de ingrijire a tenului.

Originar din India, busuiocul era considerat, inca de acum 4 milenii, o planta sacra, fiind oferita divinitatilor indiene Vishnu si Krishna. Ulterior, busuiocul s-a raspandit in intreaga Asie si in Egipt, unde era utilizat la imbalsamarea mortilor, datorita proprietatilor sale antibacteriene si de conservare. De altfel, in multe civilizatii, busuiocul a fost asociat ceremoniilor funerare: pus in mainile decedatilor, se spunea despre busuioc ca le usureaza trecerea catre lumea de dincolo. In Grecia si in Imperiul Roman, busuiocul era recoltat de bazileu (suveran) in timpul unui ritual special, fiind considerat o planta regala si simbol al fertilitatii.

Insa busuiocul nu are numai virtuti terapeutice, ci si proprietati care il transforma intr-un ingredient esential in formulele produselor cosmetice destinate ingrijirii tenului acneic. Succesul de care aceasta planta de leac se bucura in industria cosmetica se datoreaza efectelor sale de reglare a sebumului si actiunilor de cicatrizare si calmare a epidermei.

Recomandarea mea pentru astazi: sapunul cu busuioc si menta de la Marillys!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Irina

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com