Cât de des ar trebui să ne spălam fața?

Cât de des ar trebui să ne spălam fața?

Am avut aceasta discuție cu mulți ani în urmă, în adolescență, când unul din prietenii mei mi-a spus că obișnuiește să se spele de mai multe ori pe zi în special vara cu săpun. Marea majoritate nu se spală nici macar o data pe zi, dar în orice direcție excesele nu sunt bune. Nici să te speli de prea multe ori pe zi nu este bine deoarece îndepărtezi stratul  de protecție lipidic al pielii, ceea ce  poate duce la iritații, uscarea pielii  sau   apariția acneei. Cel mai bine este sa știi ce tip de piele ai și să o tratezi corespunzător.

Tenul normal

Persoanele care au pielea normală ar trebui să-și spele fața de două ori pe zi. Dimineața cu apă rece și un demachiant  ușor care să îndepărteze sebumul adunat peste noapte. După curățarea feței se aplică o cremă hidratantă  cu un factor de protecție care să mențină pielea hidratată pe tot parcursul zilei. După 20 de minute de la aplicarea cremei se poate începe machiajul. Seara  pielea trebuie curățată cu un demachiant blând pentru a îndepărta stratul de machiaj. Daca  machiajul a  fost mai încărcat atunci e bine să folosiți și un exfoliant ușor pentru zona feței.În cazul în care rimelul pe care l-ai folosit este rezistent la apă, ai grijă să folosești un demachiant care să-l îndeparteze.

Tenul gras/ Tenul mixt

Tenul gras are nevoie de mai multă atenție din partea ta, deoarece pielea devine încărcată de sebum și particule de praf, mult mai repede. Spală-ți fața cel puțin de două ori pe zi, cu săpun special pentru acest tip de ten.  Folosește machiaj sau produse de îngirjire speciale  care să controleze excesul de sebum produs de piele, astfel pielea ta va avea un aspect mat. Pe parcursil zilei poți folosi o loțiune tonică pentru a absorbi excesul de sebum, ca de exemplu apele florale.
Tenul uscat
 Tenul uscat are nevoie de un tratament special, la fel ca tenul gras, dar spălarea acestui tip de piele în exces poate provoca uscarea pielii până la crăpare. Spală fața dimineata cu apă calda și nu folosi nici un produs de curățare. Alege o cremă hrănitoare specială pentru ten uscat și aplic-o direct pe față. Spală fața din nou seara folosind un săpun emolient și hrănitor pentru ten uscat.  Exfoliază pielea feței cu un scrub fin pentru îndepartarea celulelor moarte apoi aplică o cremă hrănitoare.
Tenul acneic
Acest tip de ten este unul delicat căruia trebuie să i se acorde cea mai multă atenție. În primul rând trebuie să știi tipul pielii și în funcție de asta să urmezi pașii  de îngrijire. Folosește produse de curățare  a pielii feței, delicate deoarece un scrub nu ar face decât  să inflameze mai tare pielea deja iritată. În ultima perioadă există produse  de curățare special create pentru acest tip de ten, iar dacă  prin curățare, acneea nu  se dă bătută, folosește cremele pentru uscarea acneei ce se aplică și pe perioada nopții.

  Sănătate și frumusețe!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com