Cum să scapi de pielea uscată

Cum să scapi de pielea uscată

Foarte multe persoane mi-au spus că au probleme cu pielea  deoarce este foarte uscată. Cauze ale pielii uscate pot fi, mediul  și aerul prea uscat, poate fi o problemă genetică sau poate apărea din cauza spalarii excesive a pielii . Pilea uscată poate  să apară oriunde pe corp dar nu trebuie să va faceți griji, se pot găsi soluții pentru prevenirea și tratarea acestei probleme.

O primă metodă de preîntampinare și  tratre a  pielii uscate de la exterior.

1.Hidratarea frecventă și constantă 

Atunci când pielea este uscată,trebuie hidratată,  dar nu la întamplare. Pentru ca hidratarea să aibă un efect maxim,  e nevoie de  o exfoliere a zonei uscate astfel stratul cornos, de celule moarte va fi îndepărtat. Pielea va absorbii mai bine crema iar efectul va fi vizibil. Nu este suficientă o singura aplicare, ci va trebui să aplicați un nou strat de cremă până când  veți simți că pielea este saturată.

crema pentru pielea mainilor uscata

Dacă pielea feței este foarte uscată, păstrează o cutie cu cremă hrănitoare pe noptieră, astfel îți vei aminti că și pielea ta are nevoie de o mica atenție.

Pentru cei care au pielea mâinilor foarte uscată, este recomandat ca după fiecare spălare să aplicați și un strat de cremă. Așa că o cutie cu cremă de mâini lânga chiuveta sau purtata mereu în geantă este de mare ajutor.

2. Cremuiește pielea atunci când este încă umedă

Aplicarea cremei atunci când pielea este înca umedă ajută la păstrarea în pielea umidității. După ce v-ați spălat pe față, tamponați pielea ușor cu un prosop, apoi aplicați o cremă hrănitoare. La fel puteți proceda și după duș. Uleiul sau crema de corp se va absorbi mai bine în piele  dacă o aplicați imediat după ce ați tamponat pielea cu un prosop. Dacă pielea absorbe toata crema, aplicați încă un strat.

aplica un strat de crema hranitoare imediat dupa ce iesi de la dus

3. Schimbați produsele cosmetice

În funcție de nevoile pielii în decursul unui an, e nevoie să vă schimbați produsele pentru îngrijirea și hrănirea pielii. Vara veți avea nevoie de o cremă mai ușoară, cu protecție solara pe cînd iarna veți avea nevioie de o cremă hrănitoare, grasă pentru a proteja pielea de frig și vânt.

4. Alegeți demachiantul potrivit  pielii uscate

Alegeți un demachiant care pe lângă curățare   lasă pielea hidratată. Deasemenea evitați demachiantele care au ingrediente sintetice și parfum, aceste nu fac altceva decâ să usuce pielea chiar daca în prima fază pretind că o hidratează.

5. Exfoliați pielea uscată cât mai delicat

Așa cum vă scriam mai sus, exfolierea se face pentru îndepărtarea celulelor moarte și pentru ca celulele noi să poată respira, să poată absorbi mai bine  vitaminele din cremă. Alegeți un produs cosmetic natural de exfoliere  făra ingrediente sintetice sau parfumuri ce usucă pielea. Pielea se exfoliază aplicand  exfoliantul cu mișcari circulare, astfel se activează foarte bine circulația sanguina la nivelul capilarelor.

Exfoliere delicata si indepartarea celulelor moarte

6. Folosește tratamentele pentru acnee cumpătat

Tratamentele pentru acnee sau antirid trebuie folosite cu masură deoarece  substanțele active folosite în exces pot deshidrata pielea.

7.Pilea uscată dă senzație de mâncărime

Pentru a îndeparta senzația de mâncărime folosiți o cremă hidratantă  cu mentă ce calmează senzația de mâncărime  ori folosiți o cremă ce are ca și ingredient activ hidrocortizon pe care le gasiți în farmacii. Puteți cere părerea sau recomandarea farmacistului pentru rezolvarea acestei probleme neplacute.

8.Folosiți creme pe bază de ceră de albine

Produsele cosmetice naturale  ce au în compoziție ca și ingredient ceara de albine rețin apa în piele formând o barieră împotriva evaporării acesteia. Aceste produse pe bază de ceară de albine sunt recomandate a fi folosite seara deoarce sunt foarte grase și necesită ceva mai mult timp pentru a fi absorbite de piele.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com