Cum tratăm rănile cu frunză de pătlăgină

Cum tratăm rănile cu frunză de pătlăgină

Azi am vorbit cu Cipri, care din păcate are de tratat un deget tăiat rău de tot și mi-a povestit ceva ce vreau să vă împărtășesc.

În urma rănii cu care s-a ales are de stat în pat de o vreme bună și oblojește un deget tăiat până la os cum știe mai bine. S-a pus în picioare, după 3 săptămâni de mutat fizicul din pat pe scaun și viceversa și a ajuns la un vraci local, pe care-l cunoaștem amândoi de mult. El vroia să îi îndrepte spatele, dar moșul Bonto, pe care cred că mulți băimăreni îl pomenesc cu mulțumire, un om cu gândul la Dumnezeu și cu vorbă bună către oameni, care se pricepe la ceva îndeletniciri de kiropractor în principal, a făcut ceva neașteptat pentru prietenul meu. A ieșit din cabinetul lui, a cules o frunză de pătlăgină și l-a sfătuit să o țină pe rană. Cipri a învelit degetul în frunză și a stat până seara așa, iar când a desfăcut bandajul, frunza de pătlăgină scosese afară din rană mult puroi. Înainte de asta, turnase pe deget apă oxigenată din belșug, iar rana părea curată, pentru că apa face spumă de câte ori o punem pe răni deschise. Până la aplicarea frunzei părea că rana s-a curățat, și mai trebuie doar răbdare, dar ceea ce a scos frunza din rană și spuma făcuta apoi de apa oxigenată arată că mai trebuie insistat cu partea de extragere a puroiului înainte de a aștepta vindecarea.

remedii naturale

patlagina

Pătlăgina este acea plantă pe care toți copii o numesc minciunică, cea a cărei frunză, odata rupta, arată niște firișoare albe după care preziceam când eram mici câte minciuni ai spus. E plin de astfel de plante, cu proprietăți curative pe care le trecem cu vederea, și poate, poate reușim ca măcar ce știam cândva să nu se piardă.

Frunzele de patlagină, verzi sau uscate, sunt de asemenea un remediu eficient și pentru calmarea direrilor provocate de înțepăturile de insecte. Decoctul de plante sau frunza verde, strivită se aplică pe locul înțepat și ajuta rapid la calmarea efectului veninului și la estomparea durerii.

Și încă un sfat, citit de la Hrana Vie – patlagina este antidotul urzicii. Dacă vă urzicați, luați frunze de pătlăgină, frecați-le între palme până iese sucul și aplicați pe locul unde v-ați urzicat. Efectul este instant.

Cosmeticele naturale îngrijesc și mențin sănătatea, dar plantele au și proprietăți curative.

S-aveți parte de sănătate, multă sănătate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Calin

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com