Hidratarea pielii vine din interior

Hidratarea pielii vine din interior

Pe lângă cremele și hidratarea pe care o aplicam pe pielea, pentru sănătatea ei, pielea are nevoie de vitamine, hidratare și minerale ce pot fi aduse în corp prin alimentație. Iată ce puteți face pentru a a vea o piele frumoasă și sănătoasă.

1. Beți multă apă

consumati cat mai multa apa

 Apa are un rol foarte important în corpul uman,ea curăță toxinele și transportă substanțele nutritive către celule. Apa din țesuturi și piele menține hidratarea și hrănirea corectă a pielii. Este necesar sa beți minim 2 litri de apă, dar cantitatea optimă pentru fiecare individ se calculează în funcție de masa corporală.

2. Mâncați multe fructe și legume

consumati fructe si legume cel putin 2 portii pe zi

O dietă echilibratăa cu fructe, legume, cereale și carne asigură vitaminele si nutrienții de care corpul tau are nevoie pentru a se păstra sănătos și hidratat. Încercă să mănâci 2 porții de legime și 2 porții de fructe  de sezon pe zi. Fructele și legumele cu un continut ridicat de apa, ca si pepenele, brocoli sau rosiile sunt bune pentru menținerea hidratarii.

3. Mâncați grăsimi sănătoase

grasimi sanatoase in alimentatie

Când spun grăsimi sănătose mă refer la alimente ce conțin, uleiuri și unturi vegetale ce au un rol foarte important în menținerea sănătății corpului. Grasimile sănătoase cresc nivelul fluxului sanguin și a nutrienților pe care sângele îl transportă către organe inclusiv către piele. Încercați să mâncați alimente cu grăsimi monosaturate ca de exemplu avocado, măsline, sau unt de arahide și cât mai multe grăsimi polistaturate ce se găsesc în somon, alune și tofu.

4. Suplimente nutritive

Suplimentele nutritive ca și uleiul de pește ajută pielea uscată și vedera, crescând aportul de vitamina E ce protejează și repară pielea.

5.Elimină sarea și alimentele prăjite

Acestea nu fac decât sa ducă la deshidratarea corpului și să accentueze problema pielii uscate. Elimină pe cât posibil alimentele prăjite și sărate pentru a evita deshidratarea și posibile dezechilibre în corp.

6. Nu fuma

Efectele negative ale fumatului sunt multimple și cunoscute, dar ceea ce nu știi este faptul că fumatul afectează pielea. Gudronul conținut de țigări acoperă porii, ducând la apariția puntelor negre și a comedoanelor. Fumatul  împiedică oxigenarea corectă, împiedică circulația sanguină iar în felul acesta celulele din piele nu mai primesc oxigen. Fumatul distruge vitamina C din sânge și țesuturi care este esențială pentru sănătatea și aspectul pielii.

7. Limitați consumul de alcool

Pe lânga efectele negative pe care alcoolul, le are asupra sănătății corpului și a sănătății mentale, iar unul dintre rezultate este deshidratarea severa a pielii. Scade capacitatea corpului  de a absorbi lichide, ceea ce duce la o pierdere de apă, electroliți și minerale. Astfel apare uscarea pielii, inrosirea ei si o sensibilitate mai mare. Beți alcool în cantități moderate  iar după ce beți un pahar de alcool beți imediat un pahar cu apă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com