Îngrijește-ți ochii în mod natural

Îngrijește-ți ochii în mod natural

Pielea feței și în special pielea din jurul ochilor este sensibilă și de aceea e bine să folosim pentru îngrijirea ei cosmetice naturale. Se spune că ochii sunt oglinda sufletului și a sănătății corpului. Pentru că sunt cele mai sensibile organe  de simț ale omului, ochii necesită o atenție deosebită. Femeile  ar trebui să acorde o atenție mai mare ochilor în momentul rimelării genelor sau demachierii pleoapelor. Lipsa unei îngrijiri corespunzătoare sau neglijării ochilor, acești ne transmit semnale de alarmă, ca dureri de cap și cearcane. Pentru sănătatea și îngrijirea ochilor trebuie să ținem cont de mai multe aspecte cum ar fi: sprâncene, gene, vederea și pielea din jurul ochilor.

aplica crema naturala antirid

Curățarea în mod natural

Fie că folosești un machiaj puternic sau unul ușor și natural, în zona ochilor, în etapa de curățare, trebuie să îndepărtezi orice urmă de  machiaj de pe piele. O modalitate simplă de a îndepărta machiajul este să folosești un disc demachiant pe care să  aplici  ulei de jojoba sau apă de trandafiri. Se șterge zona machiată din jurul ochilor pâna când nu mai există nici o urmă de  machiaj iar discul ramane curat după a treia sau a patra aplicare.

demachierea ochilor

 Prevenirea și tratarea cearcănelor

Cearcănele  apar din cauza lipsei de odihna, o orelor de somn pierdute, dar pot fi și semnalul pentru o problemă a  rinichilor. În general ceracănele apar din cauza lipsei de hidratare corespunzătoare, a circulației sanguine din capilare defectuoasă. Pentru a îmbunătăți aspectul pielii feței și zonei ochilor, folosește un săpun natural pentru curățarea pielii fără a o lăsa uscată. Aplică apoi în zona din jurul ochilor o cremă antirid  ce îmbunătățește elasticitatea pielii și acelerează circulația sângelui. Ar fi bine să devină o obisnuita înaite de culcare, aplicarea  unei creme hrănitoare pe față, în special în jurul ochilor. Odată cu aplicarea cremei antirid, faceți un mic masaj zonei prin mișcari circulatorii. Pentru relaxarea pielii din jurul ochilor folosiți felii de castravete ori cartof.

felii de castravete pentru relaxarea pielii din jurul ochilor

Exerciții pentru ochi

La fel ca și celelalte părți ale corpului, ochii au nevoie de exerciții pentru a întreține mușchii ochilor și cu ajutorul cărora  vederea va fi mai bună. Încercați următoarele exerciții.

  • Deshide ochii și privește în sus, în jos, în stanga și în dreapta,  timp de 4 secunde pentru fiecare mișcare. Repetă aceste mișcări de 10 ori.
  • După fiecare set de 4 mișcări fă o mică pauză de câteva secunde închizând ochii.
  • Apropie și îndepărtează un obiect și urmărește-l cu privirea. Repetă acesastă mișcare de 10 ori.

Pentru ochi frumoși și sănătoși!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com