Lavandă și mușețel proaspăt din grădină

Lavandă și mușețel proaspăt din grădină

Mereu mi-au plăcut florile, în casă, pe balcon, pe pervaz . Am mai scris și am mai postat anul trecut, poze cu prima mea recoltă de lavandă și gălbenele. În primăvară am pus câteva poze cu  panseluțele din jardinierele de pe balcon. De atunci plantele de pe balcon  au devenit mai numeroase, iasomie, lavandă,  rozmarin, trei hibiscuși și colecția sper să crească. Acum un an, am facut  o mica gradină de plante aromate și mirodenii în curtea părintilor mei. Mereu mi-am dorit să grădinăresc. O parte din plante le cultiv pentru produsele cosmetice pe care le realizez iar mirodeniile le folosesc in bucătarie. Ce  poate fi mai bun decât un săpun natrural la care am folosit gălbenele, lavandă, mentă, busuioc sau  mușețel proaspăt din grădină? Ca și îngrășământ folosesc doar gunoi maturat de grajd  iar apa cu care ud plantele este din fântână.

În toamna am semănat pentru prima dată, mușețel roman. Nu știam ce va ieși și nici cum va arăta. Ieri cand l-am luat pe Tudor de la bunici am vazut că mușețelul și lavanda sunt  deja îmbobocite și urmează să se deschidă florile. Cât am stat să le ud, mirosul a fost irezistibil. Abia aștept să le culeg, să le pot folosi, pentru că recolta de anul trecut de gălbenele și lavandă este pe sfarșit.

musetel inbobocit  in gradina

Mușețel roman imbobocit in grădina mea.

ud lavanda din gradina

Vis-a- vis de mușețelul roman, în grădină, este lavanda. Ar fi nevoie de o ploaie bună pentru ca plantele să se dezvolte și să înflorească frumos. Pâna la prima ploaie, nu-mi rămaîne decat sa le ud.

Spice de lavanda

Au aparut primele spice, pentru ceea ce vor fi florile de lavandă. Peste o luna probabil, voi putea culege prima recoltă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com