Recolta de plante din grădină pentru produsele cosmetice naturale Marillys

Recolta de plante din grădină pentru produsele cosmetice naturale Marillys

E-o poveste, o poveste despre flori și plante, despre dragoste și suflet, despre frumusețe si sănătate. Din grădină am cules mușețel, și-mi miroseau mâinile a proaspăt, a verde și a grădină. Aș fi vrut să am aparatul de foto și când am cules menta. Mușețelul l-ați mai văzut și în articolul precedent, acum sunt la a doua recoltă.

Flori de musetel roman puse la uscat

Din recolta de mușețel de anul acesta am siguranța că voi folosi pentru consumul nostru personal dar și pentru un stoc mare de produse cosmetice.

Marea minune este aparatul pentru deshidratat, poate usca fructe, legume, verdețuri sau chiar și carne. Poate să țină aluat la dospit. Nu m-aș încumeta să-l folosesc chiar la toate dar pentru uscarea plantelor de ceai face miracole. Are 10 tăvi, 2,5 mp suprafață utilă pentru desfășurarea plantelor, ca să fie aerisite și să se usuce uniform. Le păstrez apoi în cămară, în pungi de hârtie, la loc întunecos și uscat. Toate plantele le cresc sub cerul liber, udate cu apă din fântână și hrănite de solul natural, fără nici un adaos. De la bun început, pămăntul grădinii a fost amestecat cu molitură de râu, un pământ sedimentat, de luncă, care ajută solul grădinii cu substanțe hrănitoare, îl face afânat, ușor de lucrat, o bază fantastică pentru toate plantele.

Tavitele cu plante puse la uscat

Musetel, petalede trandafir de Damasc și izma de câmp puse la uscat.

Marillys este o poveste, povestea mea, apărută din nevoie, din placerea de a prepara atentă, în condiții simple, naturale, și prin asta mă refer că nu sunt o adeptă a laboratorului septic dus la extrem, ci a curățeniei și simplității provenite dintr-o educație cu origini la țară. Am uneori senzația ca nici un restaurant cu ștaif din mijloc de buric de târg nu poate echivala plinătatea senzației și a poftei pe care ți-o dă un cozonac frământat de mâinile bunicii de la țară, mâini muncite, dar curate, copt în cuptorul din curte, pe vatră de lemne, ”mânjit” cu urme de tăciuni. Acea curățenie spirituală, simplă mi-e model și în fiecare recipient sau ambalaj al produselor Marillys aș vrea să vă trimit, împachetat, un iz de grădină, de câmp arat, picurat cu suflet neaoș de Maramureș.

Uscătorul e programat și lucrază, iar toată casa e plină de mirosuri, azi avem în meniu mușețel, petale de trandafiri și mentă sălbatică. Pămîntul ne dă, ca și Cel de Sus, dar nu ne bagă-n traista. Poate veți fi mai mulți cei ce vă veți reîntoarce spre tradiție, eu am facut-o deja.

sertarele cu plante puse la uscat

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com