Transformările pielii după vârsta de 35 de ani

Transformările pielii după vârsta de 35 de ani

Trecerea de la stadiul de copil, la adolescent și mai apoi la adult o numim maturizare, iar etapa dupa 35 de ani o numim îmbătranire. De fapt încă de la naștere corpul nostru merge într-o singură direcție,  către îmbătrânire. Cu toții îmbătrânim, dar important este sa îmbătrânim frumos. Nu mă refer neapărat la aspectul exterior ci la întelepciunea pe care o capatăm în timp, preocuparea pentru creștere spirituală.

Pot sa spun că am în jurul meu femei a căror copii și-au luat zborul  de mult timp și le văd pierdute pentru că nu se regăsesc, nu știu ce să facă pentru ele, pentru sufletul lor. Au fost până acum mame, soții, gospodine pe care s-a bazat întrega familie. După plecarea puilor se simt abandonate și fiecare din ele încercă sa-și găsească refugiul în ceva: în viața copiilor, în muncă, în viața și treburile altora ca o evitare a ceea ce sunt ele .  Am în minte 5 femei  în aceasta situație, doar 2 dintre ele, pot spune că  se cunosc,  știu cine sunt și  viața lor nu s-a sfârșit odată cu plecarea copiilor. Cea mai mare bucurie pentru mine este că o a treia a reușit să lupte cu ea, iar  astăzi se caută și experimentează lucruri pe care pâna la 50 de ani nu le  vedea. Acest amalgam de trăiri și sentimente se îmbină cu amprenta pe care anii o pun asupra aspectului pielii.

pielea fetei dupa 35 de ani

Pe măsură ce îmbătrânim pielea își piede elasticitatea, scade puterea celulelor de a se reface, apar semne ale vieții sedentare, ale dietelor drastice sau ale obiceiurilor nesănătoase pe care le avem și care își pun tot mai adânc amprenta zi de zi. Liniile fine și ridurile încep să apară iar pielea este mai  puțin fermă. Pielea își pierde elasticitatea începe să curgă și să atârne.

La aceasta vărsta  este necesar un regim de îngrijire a pielii în  locul tratamentelor ce acționează contra semnelor de îmbătrânire. Până la vâsrta de 35 de ani atât femeile cât și bărbații ar trebui să aibă deja un program constant de  îngrijire care trebuie sa includă curățarea, tonifierea și hrănirea pielii.  Tot în programul de îngrijire ar trebui inclusă și exfolierea pielii de două sau trei ori pe săptămână în funție de tipul tenului și sensibilitatea acestuia. Programul de îngrijire se referă doar la suprafața pielii , dar la această vârstă este nevoie de o susținere și o suplimentare de elemente nutritive din interior. Asta se poate face doar cu ajutoarul unui regim alimentar bogat, echilibrat și hidratant, mișcare și odihnă.

Un regim alimentar zilnic sănătos constă în  fructe și legume,  cereale și pește, alimente bogatre în antioxidanți. Roșiile sunt o sursă bogată în vitamine A, B,C și E. Antioxidanții contracarează  radicalii liberi din corp  și produc enzime ce ajută la producerea colagenului. Apa este un element esențial pentru piele, așa cum aerul este important pentru buna funcționare a plamănilor.

fructe bogate in antioxidanti

 Stresul și lipsa unui program de somn corect este un alt factor care duce la semne  de îmbătrânire pe pielea feței. Să ai grijă de tine după vârsta de 35 de ani însemană să  dormi 8 ore pe noapte, timp în care corpul tău  se reface și se regenerează, să eviți excesele de orice fel, să faci mișcare.

Nu uita să zambești, să trăiești viața pozitiv, să cauți bucuria și să eviți trăirile supărărilor. Zâmbetul vine din interior, apare pe față și folosește mai puțini mușchi decât încruntarea. Mai puține riduri.

Nu amâna îngrijirea zilnică, mai târziu nu vei putea recupera timpul pierdut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com