Trucuri și soluții nr. 5 – Îngrijirea părului în sezonul rece

Trucuri și soluții nr. 5 – Îngrijirea părului în sezonul rece

 Experții susțin ca variațiile de temperatură pe care le simțim pe timpul iernii sunt dușmanul cel mai de temut al părului.

În timpul iernii părul devine uscat subțire și casant și de aceea pentru a-l menține moale, strălucitor și sănatos am să vă dau câteva trucuri și soluții.

1. Tratamentul cu ulei cald

Aveți grijă de părul uscat, aplicand scalpului un masaj cu ulei  cald.  Masajul cu ulei cald  va aduce  o imbunataire a aspectului părului dar și a pielii scalpului. Acest tratament poate fi aplicat părului o dată pe săptămână, va stimula și îmbunătăți circulația sângelui la nivelul scalpului. Vă recomand  să folosiți un ulei de măsline presat la rece, ulei de jojoba sau uleiul de avocado.masaj cu ulei cald pentru par degradat

2. Balsamul

Dacă ai un păr uscat, degradat folosește  de două  sau trei ori pe săptămână un balsam potrivit pentru a-l menține hrănit.

3.  Evită  căldura

Evită aerul cald al uscătorului de păr, placa sau ondulatorul. Folosid toate acestea prea des va face ca părul tău să devină tern și uscat.aerul cald dauneaza firului de par

4. Nu folosiți apă fierbinte pentru spălarea părului

Folosiți apa caldută sau rece atât cât suporta pielea scalpului. Caldura foarte mare va face ca parul sa-si piarda supletea sa devina uscat si casant.

5. Tunde varfurile despicate

Este foarte important ca varfurile rupte sau despicate  sa fie tundse. Altfel parul va continua sa se degradeze si va avea un aspect urat. Taierea varfurilor parului va face ca parul sa se regenereze si sa cereasca mai repede si mai sanatos.par despicat

6. Masca pentru păr

Folosește o masca hrănitroare pentru păr cel puțin o dată pe lună,  fie că  alegeți să o preparați tu acasă sau cumpărați un produs special creat pentru tipul vostru de păr. Părul  va fi mai fin, mătăsos și  lucios.

7. Bea apă

Este foarte important să beți o cantitate  suficientă de apă în sezonul rece pentru a menține hidratarea corpului. Apa din corp ajută la eliminarea toxinelor. O cantitate suficientă de apă  are efecte benefice asupara întregului organism.

Tu cumvă îngrijiți părul toamna și  iarna? Ce produse folosiți?

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com