Uleiul de avocado contracareaza efectele imbatranirii!

Uleiul de avocado sau Persea Americana, de culoare verde-masliniu, cu  o textura densa si o aroma dulce, ca de nuca, promite sa incetineasca imbatranirea pielii noastre? Este oare adevarat?

 ulei de avocado Avocado are o  istorie de 3.000 de ani si este un fruct pe care aztecii il numeau „fructul zeilor” si despre care mayasii credeau ca are puteri magice asupra pielii omului. De ce? Haideti sa vedem:

Dat fiind sursa  sa bogata de vitamina A si D, uleiul de avocado este usor absorbit de piele si hidrateaza in profunzime, ceea ce il recomanda ca un ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.Avand minunate proprietati emoliente si regenerante, uleiul de avocado este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmeaza senzatia de mancarime sau uscaciune, pentru pielea deshidratata, afectata de factorii de mediu, schimbarile climatice, expunerea la soare.

Uleiul de avocado este bogat in sterolini (denumiti steroizi ai plantelor), substante reputate pentru efectul lor de a atenua petele produse de varsta sau de expunerea la soare, cicatricile.

Intr-un studiu realizat de Technion (Israel Institute of Technology) , s-a descoperit ca uleiul de avocado mareste in mod seminificativ si superior altor uleiuri vegetale productia de colagen din piele, care dupa cum stim, se diminueaza in cantitate odata cu varsta, ducand la imbatranirea pielii si aparitia ridurilor.

Luand in considerare toate aceste, nu este de mirare ca uleiul de avocado este folosit pentru a contracara efectele imbatranirii, direct aplicat pe piele, sub forma sa naturala.

Recomandarea mea pentru astazi: Uleiul de avocado bio de la Marillys.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Irina

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com