Uleiul de migdale dulci, descoperiti-l pas cu pas!

O lotiune de corp pentru mine trebuie sa indeplineasca 3 conditii definitorii: sa fie hidratanta, usor absorbita de piele si organica. Problema este ca majoritatea lotiunilor din comert  nu sunt organice, iar daca cumva te impiedici de o lotiune organica aceasta lasa o pelicula lipicioasa pe piele.

Problemele mele si-au gasit finalitatea odata cu descoperirea uleiului de migdale dulci.Uleiul de migdale a inceput sa fie utilizat intens in produsele cosmetice in ultimii ani, gratie proprietatilor sale hidratante, antiinflamatoare si calmante.

Iar fata de uleiul de masline care este foarte gras si lasa o pelicula dizgratioasa dupa aplicare, uleiul de migdale dulci este absorbit usor si nu iti pateaza hainele.

Trebuie sa stiti ca uleiul de migdale este in general folosit de terapeuti atunci culei de migdale dulciand efectueaza masaj pentru ca e suficient de gras incat sa permita efectuarea miscarilor de masaj insa este si usor absorbit de catre piele pentru a nu lasa pielea pacientului grasa.

Uleiul de migdale este un excelent antiinflamator si de aceea il veti vedea recomandat pentru pielea iritata dar si in tratamentul contra vergeturilor.

Pentru ca uleiul de migdale are o formula apropiata de cea a sebumului produs de pielea noastra poate fi folosit pentru demachierea fetei (inclusiv pielea din jurul ochilor) si chiar pentru hidratarea fetei pentru ca dupa utilizare nu lasa pielea imbibata in grasime.

Este recomandat pentru toate tipurile de ten chiar si pentru cel cu tendinte de ingrasare tocmai pentru ca seamna la textura cu sebumul produs in mod natural de catre piele. Asta nu inseamna ca daca aveti tenul gras puteti sa va dati pe fata cu ulei, insa va puteti demachia cu el.

Uleiul de migdale poate fi folosit si pentru hidratarea si revigorarea parului, il face mai stralucitor, mai rezistent si previne caderea lui. E suficient sa va puneti cateva picaturi de ulei pe varful degetelor si apoi sa va masati scalpul. Puteti utiliza uleiul de migdale si atunci cand faceti baie, in loc de uleiul de baie pe care il utilizati de obicei.

Dupa atatea beneficii fabuloase pentru ingrijirea corpului nostru, nu ma mir ca aproximativ pe toate ambalajele produselor cosmetice din comert apare ca ingredient uleiul de migdale dulci ( chiar daca de multe ori cu singuranta el nu-si gaseste locul in acel produs).

Recomandarea mea, cu cel mai mare drag : uleiul de migdale dulci de la Marillys!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Irina

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com