Uleiul esential de portocale

Uleiul esential de portocale

beneficiile uleiului esențial de portocale

Am să vă povestetesc astăzi câteva lucruri generale despre uleiul de portocale pentru a intelege mai bine rolul pe care acesta îl are în produsele de ingrijire și întreținere corporala si efectul pe care acesta îl are asupra starii noastre generale.

Uleiul esenșial de portocale este extras din coaja fructului. Din portocal se extrag 3 uleiuri esențiale diferite: – ulei esential din coaja fructului (cel despre care am să  scriu astăzi), – uleiul esential din flori albe și delicate de portocal (se mai numeste uleiul esential de Neroli)  si uleiul esențial extras din frunzele de portocal.

Uleiul esențial de portocale are un efect relaxant, dar este mai degrabă energizant dând o stare placută de fericire. Uleiul esențial de portocale poate fi utilizat în uleiul de masaj pentru reducerea celulitei. În aromoterapie, uleiul esențial de portocale este potrivit pentru persoanele pesimiste, frustrate, lipsite de vitalitate si energie. Folosit astfel, uleiul esențial de portocale,  te ajută sa treci din starea negativă, cu ganduri negre și probleme de nerezolvat,  într-o stare mai optiomistă ce poate gasi răspuns la diferite probleme.

Uleiul esențial de portocale folosit in creme si loțiuni ajută la detoxifierea sistemului  limfatic, decongestionează pielea și este un foarte bun tonic. Este recomandat a fi folosit in produsele pentru ten matur, dermatite, acnee sau piele uscată si iritată, susținând producția de colagen din piele. Astfel pielea devine mai fermă  și mai luminoasă.

Uleiul esențial de portocale este recomandat a fi folosit în combinație cu uleiuri esențiale de: scorțișoară, piper negru, tămaie, ghimbir, santal sau vetiver.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com