Uleiuri esențiale de toamnă

Uleiuri esențiale de toamnă

Anul acesta toamna s-a gândit să  vină mai repede și din câte am înțeles frigul ne va da mare bătaie de cap. M-am gândit  să vă aromatizez serile cu  câteva uleiuri esențiale care să încălzească trupul și sufletul.uleiuri esentiale de toamna

Aroma  uleiului esențial de ghimbir este una foarte puternică și este recomandată a fi folosită în combinații cu alte uleiuri esențaiale. Ghimbirul este un tubercul asemănător cartofului. Calitatea uleiului esențial poate fi diferită în funcție de tipul plantei dar și în funție de modul de distilare. Uleiul esențial de ghimbir poate fi folosit în combinație cu diverse alte uleiuri esențiale ce ajută la îmbunătățirea  circulației sanguine. In cosmetică este întrebuințat în uleiuri de masaj,  pentru  tratarea artritei, și adurerilor musculare. Folosit în aromoterapie, uleiul esențial de ghimbir ajută la îndepărtarea stărilor de greața cauzate de miscare. Fiind un ulei picant,  dă senzația de căldură, de aceea este potrivit  a fi folosit în produse cosmetice pentru lunile reci din sezonul de toamnă. Acesta poate fi folosit în combinații cu alte uleiuri esențiale citrice sau condimentate. Acest ulei poate fi folosit în aromoterapie ca energizant dar și ca afrodisiac.

Uleiul  esențial de ienupar  se extrage din fructele acestei plante, este antiseptic adesea flosit în stimularea digestiei, calmarea tusei, în tratarea problemelor tractului urinar, a racelilor și a mușcăturilor de șarpe. Având un efect diuretic este folosit în curele de slăbire, ajutand la eliminarea  apei din țesuturi.  În afecțiunile pielii, uleiul esențial de ienupăr poate fi folosit în cazul hemoroizilor, a cistitelor și infecților urinare, în combaterea celulitei prin masaj, tatarea  acneei, a psoriazisului și poate fi folosit pentru a ține la distanță căpușele și purecii.

Uleiul  esential de santal  este obținut prin distilarea lemnului de santal.Ca și proprietăți uleiul de santal este revitalizant folosit în cosmetice pentru tenul obosit și ridat. Antiseptic, decongestionant limfatic și venos fiind folosit pentru tratarea  problemelor  de circulație sanguină și varice. În cazul problemelor respiratori poate fi folosit diluat intr-un ulei vegetal prin masare în zona gâtului și piept.

Cu drag pentru sănătatea corpului, a minți și a sufletului.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Despre Adriana

Trimite un raspuns

Inceputul paginii
Abonează-te la newsletter
Dacă dorești să fii primul care află noutățile despre cosmetice naturale, înscrie-ți adresa de email la newsletter
Fii și tu lângă noi, cei ce apreciem cosmeticele handmade
Powered By WPFruits.com